PROGRAMMA

Maandag 16 februari 2015: Warmte

Wat is warmte? Waarvoor heb je warmte nodig? Wat kan je allemaal met warmte doen? Op al deze en nog veel ondere vragen zoek je een antwoord. Aan de hand van allerlei proefjes, stap je samen met on de wereld van warmte binnen. Hoewel het buiten allicht nog volop winter is, zorgen wij voor een boeiende en vooral vurige voormiddag. Kom jij je ook verwarmen?

Dinsdag 17 februari 2015 stoomboot

“Ahoi maatjes, hijs de zeilen en licht het anker!” Maar … onze boot heeft geen zeilen of motor? Daar zoeken wij samen een oplossing voor! Als een echte ingenieur bouw je je eigen boot dat zich voortbeweegt op basis van stoom. Benieuwd hoe je dit zelf kan maken? Schrijf je dan snel in voor deze workshop. Klaar om de wilde golven te trotseren?

Woensdag 18 februari 2015: zaklamp
Je kan er 's nachts onder de lakens stiekem mee verder lezen in je boek. Of je kan er morsetekens mee maken in het donker. Waarover we het hebben? Over jouw zaklamp natuurlijk. Volledig door jou in elkaar gezet en gesoldeerd, aan de hand van een fitting, lampje, batterijhouder, batterij en schakeldraad. Vakkundig bijgestaan onze experts van de dag.

Donderdag 19 februari 2015: bouw een heus waterparcours

Schuilt er in jou ook een echte uitvinder en heb je zin om zelf een echt waterparcours te ontwerpen? Kom dan zeker langs in onze club, dan tekenen we plannen voor een super coole waterbaan en bouwen we deze ook echt samen uit! Water- en ontwerpplezier gegarandeerd!

Vrijdag 20 februari 2015: geluid

Heb jij het al gehoord? Deze dag draait het volledig rond geluid. Je hoort het elke dag, maar wat is geluid precies? Zou je het ook kunnen zien en voelen? Wij testen het uit! Kom jij ook je eigen instrumenten bespelen en geheime boodschappen doorgeven? Jullie "horen" erbij!